Select Page

Ideal Business

Είστε μέλος; είσοδος/εγγραφή

i – biz

  Best Companies | Companies | Best Hotels | Hotels | Best Restaurants | Tech | Favorites | Highlights | About Us

Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων του ΙΠΕ: Φαντασμαγορική 10η επετειακή διοργάνωση

Το 10ο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος με τίτλο «Quality Growth: The Game Changers» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με τη συμμετοχή άνω των 600 στελεχών από τον χώρο των πωλήσεων και της ανώτερης/ανώτατης διοίκησης και από όλο το φάσμα των επιχειρήσεων της ελληνικής αγοράς και θεματολογία αφιερωμένη στον άνθρωπο επιδιώκοντας να προσφέρει στα στελέχη των πωλήσεων όλων των βαθμίδων μια διαφορετική οπτική για το επάγγελμά τους.

Ο πρόεδρος του ΙΠΕ Αντώνης Ποταμίτης, κηρύσσοντας εκ μέρους του Δ.Σ. την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, και αφού έδωσε συνοπτικά, αλλά περιεκτικά, το πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων στην εποχή μας, επεσήμανε τον καθοριστικό αλλά και κρίσιμο ρόλο του τομέα των πωλήσεων στην αναπτυξιακή πορεία των επιχειρήσεων. Το στέλεχος των πωλήσεων καλείται να περάσει μέσα από νέες και άγνωστες ατραπούς για να φτάσει σε μια επιτυχημένη πώληση, έχοντας στο μυαλό του ότι πέρα από τα απτά οικονομικά αποτελέσματα, οφείλει να συμβάλει και στη βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησης. Η διαρκής εκπαίδευση και η σωστή ενημέρωση αποτελούν αναγκαία συνθήκη για την ενδυνάμωση των απαιτούμενων δεξιοτήτων πέρα από την ατομική θέληση. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να πράξουν ό,τι πρέπει για την ενίσχυση των τμημάτων πωλήσεων, ενώ τα στελέχη των πωλήσεων πρέπει να φροντίσουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει όχι μόνο στο παρόν, αλλά και τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον, καθώς είμαστε στην εποχή όπου μόνο οι τεχνικές πωλήσεων δεν αρκούν ως δεξιότητες για την επιτυχία. Στη συνέχεια ο κ. Ποταμίτης ανέπτυξε τις δράσεις του ΙΠΕ και κάλεσε τα μέλη του Ινστιτούτου να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων του και τα μη μέλη να συνεργαστούν για ένα καλύτερο αύριο στον κόσμο των πωλήσεων.

Η ολιστική ανάπτυξη των εργαζομένων ώστε οι επιχειρήσεις τους να προσφέρουν στους πελάτες τους τα προϊόντα και της υπηρεσίες της επόμενης γενιάς ευημερώντας στον 21ο αιώνα ήταν το θέμα της ομιλίας του keynote speaker Dr. Bill Guillory, Founder of Innovations International. Πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Bill Guillory, γνωστός ομιλητής διεθνούς επιπέδου, ανέλυσε τις 3 δεξιότητες του quantum thinking:
Personal Mastery, το οποίο επιτυγχάνει κάποιος εφόσον είναι οραματιστής, πρόθυμος να αναλάβει ρίσκα, έχει ευρύτητα σκέψης, δημιουργικότητα, σε βάθος κατανόηση, ενσυναίσθηση και συμπόνια για όλα τα ανθρώπινα όντα.
Mastery of Context, η ικανότητα να βλέπει κάποιος το σύνολο των θεμάτων.
Intuition, η ικανότητα αυθόρμητης απόκτησης γνώσεων με πρόσβαση στην εσωτερική πηγή σοφίας, δηλαδή ενδοσκόπηση.
Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων κοινού δημιουργήθηκε ένα μικρό πάνελ συζήτησης με συντονιστή τον Νεκτάριο Νώτη, Δημοσιογράφο και Founder at Notice Content and Services, και συμμετέχοντες τους: Περικλή Κανέλλο, Executive Director, Business Segment της Wind, Γιάννη Σφακιανάκη, CEO της Segafredo, Νίκο Φλίγκο, Γενικό Διευθυντή Εμπορικών Λειτουργιών της Παπαστράτος και Δήμητρα Μπρακατσέλου, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Μυτιληναίος.

Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τρεις εξαιρετικές παρουσιάσεις από εξέχοντα στελέχη της αγοράς. Η παρουσίαση του Μάκη Παπαταξιάρχη, Διευθύνοντος Συμβούλου στη Janssen, Johnson & Johnson Pharmaceutical Companies │ Προέδρου, PhRMA Innovation Forum │ Προέδρου, AmCham Pharmaceutical Committee, αποτελείτο από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος με τίτλο «The Neuroscience of Leadership & management», o ομιλητής ανέλυσε πώς αλλάζουν ο τρόπος σκέψης και δράσης όπως και τα είδη συμπεριφοράς με βάση τη νευροεπιστήμη. Στο δεύτερο μέρος με τίτλο «Leadership: lessons from the ancient Greece» ο κύριος Παπαταξιάρχης συνδύασε με χειμαρρώδη λόγο, παραδείγματα ηγεσίας από την Αρχαία Ελλάδα με τα βασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου ηγέτη, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι για να καλλιεργήσουν φιλοδοξίες, θα πρέπει να αντλούν από κάπου έμπνευση και το βασικότερο ότι οι ηγέτες δεν γεννιούνται, αλλά εξελίσσουν τον χαρακτήρα τους με ηγετικές δεξιότητες και ένας από τους βασικότερους στόχους τους είναι να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά ηγετών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος Χάρης Μπρουμίδης στην ομιλία του με τίτλο «Be a Game Changer in a Disruptor’s World» ανέλυσε τα χαρακτηριστικά των disruptors και μοιράστηκε με τους συνέδρους την εμπειρία του έχοντας ζήσει και εργαστεί σε διαφορετικές αγορές και έχοντας μάθει πολλά για την προσωπική εξέλιξη, την επιτυχία, αλλά και την ανατροπή όσων ήξερε. Με βάση αυτά ο κύριος Μπρουμίδης έδωσε τα βασικά tips που συνοψίζονται ως εξής: Have an incredibly bold vision, Play offence, Put customers first, Skate where the puck will be, Leverage exponential tech, Embrace Failure, Build teams and opt for co-creation, Focus on soft skills, Disrupt yourself. Η τελευταία οδηγία του επιτυχημένου μάνατζερ ήταν ότι «είναι σημαντικό να «προκαλείτε» τον ίδιο σας το εαυτό να κάνει την ανατροπή».

«The Post-Digital Era is Upon Us» επεσήμανε ο Δρ. Γιωργής Κριτσωτάκης, Επικεφαλής του Τμήματος Management Consulting της Accenture. Με βάση μελέτες και ευρήματα ερευνών ο κ. Κριτσωτάκης ανέλυσε πώς οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν στις επιχειρήσεις όλων των κλάδων να κατανοούν τους πελάτες τους σε μεγαλύτερο βάθος, να διαθέτουν περισσότερα κανάλια προσέγγισης, επικοινωνίας και διάδρασης και παράλληλα να τους δίνουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τα οικοσυστήματά τους με νέους εταίρους. Τόνισε ότι στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, οι ψηφιακές τεχνολογίες και συνολικά ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά εισιτήριο εισόδου στην αναδυόμενη μεταψηφιακή εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστές προσδοκίες και απαιτήσεις στην πλευρά των πελατών/καταναλωτών. Και τέλος έδωσε τρόπους με τους οποίους οι Πωλήσεις μπορούν να αναλάβουν ρόλο ενορχηστρωτή και να οδηγήσουν τις εξελίξεις.

Στο πάνελ με τίτλο «Business Information & Intelligence Reporting: Trends” που ακολούθησε οι Μιχάλης Μπούσιας, Εκδότης, Boussias Communications, Ευάγγελος Παπαλιός, Εκδότης, Direction Business Network και Γιάνννης Παπαδογιάννης, Δημοσιογράφος – Διευθυντής businessdaily.gr με συντονιστή τον Δημήτρη Κωνσταντέλλο, Communication & Public Affairs Advisor, κατέθεσαν οι απόψεις τους για το μέλλον του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου της κλαδικής επικοινωνίας.

Με την τελευταία παρουσίαση ο Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης Wellness Mentor & Coach, NLP Master Coach με μια παρακινητική ομιλία με τίτλο «Αυτοφροντίδα: Η δύναμη για επιτυχία» βοήθησε τους συνέδρους να συνηδειτοποιήσουν ή/και να ανακαλέσουν στη μνήμη τους τι πραγματικά είναι σημαντικό για τον καθένα και με ποιους τρόπους μπορεί να ενισχύει την ενέργειά του. Ο κύριος Χαραντινιώτης τόνισε ότι όταν κάποιος επενδύει στην αυτοφροντίδα ως στρατηγική για την επίτευξη των στόχων του, τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα, πιο απολαυστικά και πάνω απ’ όλα επιτυχημένα.

Το συνέδριο έκλεισε ο Πρόεδρος του ΙΠΕ ευχαριστώντας από καρδιάς τους συνέδρους, τους ομιλητές και τους χορηγούς της διοργάνωσης και ανανεώνοντας το ραντεβού για το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων του 2020.

Τους ομιλητές και το πάνελ συζήτησης παρουσίασαν οι Κώστας Βαλκάνας, Μέλος Δ.Σ. του ΙΠΕ, Γιώργος Ευσταθόπουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΙΠΕ, Ηλίας Πολυχρονόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. του ΙΠΕ και ‘Εφη Μπόνη, Operations & Communication Manager ΙΠΕ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου κληρώθηκε η χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για μία εβδομάδα, προσφορά του Χρυσού Χορηγού Leaseplan, με νικήτρια τη Μαριλένα Παππά, Communications and PR Manager της Boussias Communications.

Το συνέδριο υποστήριξαν χορηγικά οι εξής εταιρείες με εξαιρετική παρουσία στο φουαγιέ της διοργάνωσης:

Platinum Χορηγός η WEST SA. Χρυσοί Χορηγοί: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Cosmote, Cosmote e-Value, LeasePlan, ΟΠΑΠ. Χορηγοί: Beiersdorf, Cisco, Elpedison, Entersoft, Α.Ισμαήλος-Mercedes Benz, Παπαστράτος, Unilever Food Solutions. Υποστηρικτές: Allianz, CQS, DHL, Elvida Foods, ICAP. Χορηγός Σκηνικών το Praktiker. Learning Partner η Humanis HR Consulting. Χορηγός Εκτυπώσεων η Angelakis Digital. Χορηγός Τροφίμων & Ποτών: Alfa Ζύμη, Elvida Foods, Evlogia, Nestle Fitness, Loux, Olympos Super Spread, Segafredo, Semeli, Starbucks και χορηγός pre-conference cocktail το Δειπνοσοφιστήριον.

Τη διοργάνωση επικοινωνιακά στήριξαν οι: AdBusiness, Boussias Communications, BnB Daily και FnB Daily, Επιχειρώ, Euro2Day, Law&Order, Media Matrix, H Ναυεμπορική και naftemporiki.gr, ενώ χορηγός digital υπηρεσιών ήταν η Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου (ΕΛΕΔ).

ελληνικής επιχειρηματικότητας με τους διεθνείς κόμβους της τεχνολογίας, αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΕΚΕΕ. Είμαι σίγουρος ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε οικοσύστημα πιο εμφανές στον παγκόσμιο χάρτη, γιατί έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα, που αρχίσαμε να αξιοποιούμε”.

Πηγή : www.businessnews.gr