Select Page

Το Vezené είναι ένα ελληνικό Bistro Bar

Το Vezené είναι ένα ελληνικό Bistro Bar που σερβίρει εδώ και 8 χρόνια στο κοινό της πρωτεύουσας τοπικά πιάτα μέσα από μια προσωπική και φρέσκια ματιά, πιστή στις παραδόσεις του τόπου μας.

Στο μενού του, συνδυάζονται η comfort ζεστασιά των αυθεντικών γεύσεων με μια μοντέρνα και ουσιαστική προσέγγιση στο φαγητό, αποδομώντας και ταυτόχρονα ανασυντάσσοντας κλασικές συνταγές και αφαιρώντας από το γευστικό λεξιλόγιο όρους όπως «αναμενόμενο», «συνηθισμένο» και «βαρετό». Στην κουζίνα με τον ξυλόφουρνο θα συναντήσει κανείς, ανάλογα με την εποχή, ντόπια
ψαρικά και θαλασσινά καθώς και κρέας βιολογικής κτηνοτροφίας –κυρίαρχη σπεσιαλιτέ– μέσα από ένα πάντρεμα φυσικών πρώτων υλών και απλών, αρχέγονων τεχνικών.

Εδώ, ο σεφ/χασάπης και ιδιοκτήτης, Άρης Βεζενές δημιουργεί μια προσωπική προσέγγιση της
ελληνικής κουζίνας, συνθέτοντας μια νέα γαστρονομική εμπειρία που ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια και γράφει το δικό της ξεχωριστό γευστικό κεφάλαιο.

Με αγάπη για το βοδινό κρέας, τις ράτσες, τις δευτερεύουσες και συχνά παρεξηγημένες κοπές, αλλά και επιχειρώντας μια ουσιαστική επιστροφή στο… μεδούλι της ελληνικής παραδοσιακής γαστρονομίας και πάντα με ευλαβική προσήλωση στην αναζήτηση της πρώτης ύλης, εγκαινιάζει στο Vezené μια νέα σελίδα στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, επηρεάζοντάς την καταλυτικά με τη μαγειρική του ιδιοσυγκρασία. Άλλωστε, όπως δηλώνει και ο ίδιος ο Άρης, στο Vezené «Μαγειρεύουμε για εμάς τους ίδιους, τις οικογένειές μας αλλά και για εσάς, σαν να ήσασταν καλεσμένοι στο σπιτικό μας».
Δεν είναι τυχαίο ότι το Vezené έχει συγκεντρώσει αρκετές διακρίσεις, αλλά και μια θέση στον διεθνούς κύρους Οδηγό Michelin, όπου για δύο συνεχόμενες χρονιές (2018, 2019)
βρέθηκε στη λίστα Michelin Plate, ανάμεσα στα πιο ποιοτικά εστιατόρια του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια του Dine Athens 27.01.2020 έως και 16.02.2020 υπάρχει μέγιστη παραμονή κράτησης 2 ώρες

πηγη : dineathens.gr